Autobanden

Nieuwe autobanden kopen

De wettelijk verplichte minimale profieldiepte van autobanden is 1,6 millimeter. Wanneer de banden minder profieldiepte hebben, moet u ze vervangen. Het is echter verstandig om bij een profieldiepte van 2 millimeter al over te gaan tot nieuwe banden. De autoband is het enige onderdeel van het voertuig dat de grond raakt en heeft daardoor veel te verduren. Er kunnen beschadigingen ontstaan, ook al is er voldoende profieldiepte. Er kunnen bijvoorbeeld kleine droogtescheurtjes inzitten of ze kunnen scheef afslijten. Kom bij twijfel altijd even langs en we controleren de banden graag voor u.

Autobanden onderhouden

Een gemakkelijke manier om de autobanden te onderhouden is door ze maandelijks te laten controleren op bandenspanning. Een goede bandenspanning zorgt namelijk voor een betere remweg en wegligging. Uw banden gaan langer mee en u gebruikt minder brandstof. Om scheeftrekking te voorkomen en de banden langduriger te kunnen blijven gebruiken, kan de auto worden uitgelijnd. Hiernaast is een uitgelijnde auto veiliger en verbruikt het minder brandstof. Tot slot is het balanceren van de autobanden essentieel voor een gelijkmatige slijtage en fijn rijcomfort.

Zomer- of winterbanden?

Het wisselen van zomer- naar winterbanden gebeurt meestal zodra er sneeuw en vorst is ontstaan. Het is echter ook heel goed mogelijk om bij temperaturen van net boven het vriespunt al over te gaan op de winterbanden. Meestal zal dit in november zijn, waarna u in maart weer over kunt gaan op de zomerbanden. Winterbanden functioneren beter dan zomerbanden op een natte of droge weg bij temperaturen net boven het vriespunt. U hoeft dus niet te wachten tot het glad is om de banden te verwisselen.

Controleren van de autobanden

Waarom Autobedrijf van de Lagemaat?

  • Moderne werkplaats
  • Universeel autobedrijf
  • Heldere afspraken
  • Flexibel
  • Meedenkend
  • Opgeleid personeel

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier volledig in.